De werkers van Logistics Nivelles laten zich niet doen

image_pdfimage_print

Een vijftigtal werkers van Logistics Nivelles hebben op vrijdag 10 december folders uitgedeeld aan klanten in de Carrefour-winkel in Evere, die ook de hoofdzetel is van Carrefour België. Zij verklaarden dat « Carrefour zich achter Kuehne + Nagel verschuilt » om de vestiging in Nijvel te sluiten en 400 banen te schrappen. 

In de vakbondsfolder wordt het volgende aan de kaak gesteld: « De sluiting van het depot in Nijvel is het resultaat van een doelbewuste strategie van Carrefour ten voordele van zijn eigen financiële belangen ten koste van de arbeidsomstandigheden van alle werkers in de sector.”

Het egoïsme van de kapitalisten aan de kaak stellen en de gemeenschappelijke belangen van alle werkers, zowel in Vlaanderen als in Wallonië, naar voren brengen, is een goed begin!