Moord op Sanda Dia: justitie in dienst van de bourgeoisie

Youtuber “Acid” heeft vorig jaar in een video de namen gegeven van leden van de studentenkring Reuzegom die Sanda Dia —zoon van een arbeider uit vreemde origine — hebben gedood. Dit gebeurde tijdens een studentendoop waar hij onder anderen grote hoeveelheden alcohol had moeten drinken, in ijskoud water heeft moeten liggen en enorm grote hoeveelheden gezouten visolie heeft moeten slikken, wat dan tot zijn dood heeft geleid.

Vier en een half jaar na de gebeurtenissen velde de rechtbank haar vonnis: noch het toedienen van schadelijke stoffen, noch nalatigheid werd vastgesteld. De daders komen er dus vanaf met een paar uur werkstraf en een paar honderd euro om te betalen voor het mensenleven dat ze hebben vernietigd. Bovendien wordt er niets opgenomen in hun strafregister en mocht noch de media noch de rechtbanken hun namen publiceren – wat wel de norm is in andere zaken.

Om te begrijpen hoe zo’n vonnis tot stand heeft kunnen komen, moet je de CV’s van deze studentcriminelen lezen, evenals die van hun gegoede families. Onder hen bevinden zich de zonen van rechters en directeuren van bedrijven. Allemaal leden van de bourgeoisie die, om opgeleid te worden om deze maatschappij te leiden, zich ook moet oefenen in het overheersen en het gebruiken van geweld.

Voor het onthullen van hun identiteit is Youtuber Acid vervolgd en veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden, een boete van 800 euro en een schadevergoeding van 20.000 euro. Harder dan de moordenaars van Sanda Dia!

De bourgeois-justitie erkent haar eigen: ze witwast de misdaden van de bourgeoisie en hun nageslacht en veroordeelt degenen die ze aan de kaak stellen.