Als De Croo, Vandenbroucke & Co olie op het vuur gooien

image_pdfimage_print

De regering verliest de race tegen de derde golf, omdat de vaccinatiecampagne « zeer moeilijk » wordt gemaakt door Pfizer, Zeneca en de anderen (dixit Vandenbroucke). Aangezien zij hun burgerlijke meesters niet konden dwingen, besloten de ministers daarom de beperkende maatregelen tegen de bevolking te versterken.

Wat de jongeren betreft die hun toekomstperspectieven steeds zien vervagen, kregen een paar vals vaderlijke woorden van De Croo, die hen aanraadde om… met elkaar te praten. 

Twee jaar geleden gingen jongeren de straat op om hun woede te schreeuwen over de passiviteit van de regering ten aanzien van de wereldwijde klimaatdreigingen. Zij hoorden de verantwoordelijken hen de les lezen en een paar loze beloften maken, die snel geannuleerd zijn door de grote kapitalistische bedrijven die alles blijven vernietigen om de winsten van hun aandeelhouders te vergroten.

Voor de jeugdwerkloosheid geldt hetzelfde: woorden en beloften bij elke verkiezingscampagne, en in werkelijkheid steeds onzekerder contracten, steeds langere onbetaalde stages, en opeenvolgende afvloeiingsplannen. 

O nee, de jeugd heeft De Croo niet nodig, die plat op zijn buik ligt voor de wet van de winst, om met elkaar te praten en het failliet van het kapitalisme vast te stellen !

De dienaren van dit kapitalistische systeem, die krokodillentranen huilen om de nood van de jeugd, zijn in feite bang voor haar woede over een maatschappij die hen opoffert op het altaar van de winst. Zij zijn bang voor de revolutionaire energie die een gemobiliseerde jeugd in heel de arbeidersklasse kan inblazen.

Ze zullen niet teleurgesteld zijn!