Een oceaan bloed gemaakt in Wallonië!

In 2019 exporteerden de bedrijven in het Waalse Gewest wapens ter waarde van 2,6 miljard euro, 180% meer dan in 2018. 
Het Waalse Gewest had zich ertoe verbonden de export naar Saoedi-Arabië stop te zetten, maar het land heeft toch materiaal tegen 302 miljoen mogen kopen. Wat betreft de markt van 1,9 miljard euro

richting Canada namens CMI (Cockerill), dit zijn onderdelen die gebruikt zullen worden voor een levering van gepantserde voertuigen en tanks met bestemming Saoedi-Arabië… via Canada! De “ethische” regels worden formeel gerespecteerd, maar niet het leven van de bevolking van Jemen waar het Saudische leger een genocide organiseert.
Maar voor het merendeel van de klanten zijn dit “privé” klanten. Met name FN-wapens, die officieel naar de VS worden geëxporteerd, zijn erg populair. Velen zullen uiteindelijk in Mexico worden gebruikt tegen vakbondsmensen, journalisten en vrouwen, om de drugshandel te beschermen of gewoon om de winsten van de Amerikaanse fabrieken in de buurt van de grens te beschermen. 

Om deze praktijken te proberen te rechtvaardigen verwijst het Waals Gewest naar de 4000 banen in de bewapeningssector in Wallonië. Dus het is uit bezorgdheid over de werkgelegenheid dat deze kapitalisten wapens leveren aan de gevaarlijkste gewapende bendes?! Wie gaat zoiets geloven?! Het zijn niet de arbeiders, het zijn de kapitalisten die in bloed baden. Om een einde te maken aan oorlogen en werkloosheid is er maar één oplossing: de onteigening van de kapitalisten!