Zonder de werkers draait het vierkant!

image_pdfimage_print

Op donderdag hebben de veiligheidsagenten van de luchthaven van Charleroi spontaan gestaakt en hebben ze een rotzooi veroorzaakt. Dit toont nogmaals dat niets kan draaien zonder de werkers.  Voor de veiligheidsagenten die sinds jaren met permanente onderbemanning werken, met onvoorspelbare werkuren, met stress en met geblokkeerde lonen, is de toekomende vakantie gewoon de aankondiging van pure hel.

Ze vragen een correcte betaling van hun wachttijden en van hun weekendwerk. Na de onderhandelingen tussen de bazen van de beveiligingsfirma’s en de vakbonden is de aankondiging van een eenmalige premie van 300 à 600 euro als een belediging  ontvangen.

Natuurlijk heeft de directie van de luchthaven gedaan alsof ze verrast en verontwaardigd was tegenover deze zogenoemde « gegijzelde » reizigers. Maar wie heeft het contract met Securitas getekend, waardoor te lage lonen en slechte arbeidsomstandigheden worden gemaakt? De directie van de luchthaven toch.

De vliegtuigen stijgen dankzij een leger van werkers. Ze hebben gelijk om correct lonen te eisen!