Verkeerd geprogrammeerde economie

De gehele auto-industrie wordt getroffen door het tekort aan halfgeleiders. Van Toyota tot de Volkswagen-groep, via PSA en Renault, worden fabrieken gesloten en zijn werkers werkloos.

Om de kosten te drukken, hebben de bedrijven een beroep gedaan op een zeer klein aantal onderaannemers om de halfgeleiders te produceren die overal nodig zijn, van telefoons tot auto’s… en vandaag zijn deze bedrijven niet voldoende!

Na Brexit, het wanbeheer van de pandemie, handelsoorlogen en de vele gevolgen van het streven naar maximale winst, zijn het opnieuw de werkers die er met hun loon op achteruitgaan, terwijl de dividenden van de aandeelhouders alsmaar toenemen!

Het zijn niet alleen een paar halfgeleiders die ontbreken in dit systeem. Het is het hele systeem dat een enorme tekortkoming heeft: in het kapitalistische algoritme zijn werkers aanpassingsvariabelen, eenvoudige getallen die kunnen worden uitgeknepen of weggegooid! Dit is een programma dat de hele kapitalistische machine zal doen imploderen.