Van Hool & overnemers: boeven !

De Van Hool trailer- en busbouwgroep vroeg begin dit jaar faillissement aan, waardoor 2.500 werkers op straat kwamen te staan. De kopers, VDL en GRW, beloofden bijna 1.000 banen te redden en zelfs nieuwe activiteiten te ontwikkelen. Vandaag de dag, zijn we ver weg van deze beloften: er zijn slechts 400 werkers terug op de vestiging, en dan nog met onzekere contracten.

VDL heeft zijn busproductie verplaatst naar Noord-Macedonië. Van de beloofde 600 banen werken er nog maar 250 op de Belgische vestiging van Van Hool. En van de beloftes van de fabrikant om ter plekke nieuwe activiteiten te ontwikkelen is geen sprake meer.

GRW, dat de trailerproductie op de site heeft overgenomen, heeft slechts 120 tot 150 van de beloofde 300 werkers in dienst; bovendien zijn het allemaal uitzendkrachten!

Die van Van Hool, VDL of GRW: ze zijn allemaal ingesprongen op de resten van de groep om meer overheidssubsidie te krijgen en de werkers vollenbak uit te buiten. De bazen en hun beloften zijn niet te vertrouwen!