Oppositie tegen oorlog in Israël en elders

Overal wordt gedemonstreerd tegen de oorlog van Israël tegen het Palestijnse volk, zelfs in Israël! En ook in de Verenigde Staten.
Maar de overheden, ook in landen die zichzelf “democratisch” noemen, keuren dat vaak af. Dit is bijvoorbeeld het geval in de Verenigde Staten, waar de politie honderden Joodse demonstranten arresteerde die verontwaardigd waren over de bombardementen op Gaza. Er waren er enkele duizenden in New York die “staakt het vuren nu”, “niet in onze naam” en “de Palestijnen moeten vrij zijn” scandeerden.

De situatie wordt steeds meer gespannen en alle regeringen dragen bij aan het vergroten van de bloedige kloof tussen het Palestijnse en Israëlische volk, voornamelijk door de acties van het staatsterrorisme van Israël en van de terroristische organisatie Hamas.
Maar aan beide kanten gaan stemmen op die oproepen tot solidariteit tussen de volkeren, die zeggen dat ze naast elkaar kunnen leven. Stemmen die iedereen eraan kunnen herinneren dat dit geen oorlog is van religie of etniciteit, maar een oorlog die gevoerd wordt voor de economische belangen van de machtigste kapitalisten.