Op straat op 6 december!

Op 6 december roepen het ABVV en de CSC op tot een demonstratie in Brussel voor “koopkracht en voor onze syndicale vrijheden”. Deze “syndicale wandelingen”, die geen vervolg krijgen, zijn niet voldoende om bazen en regeringen terug te dringen. Maar niet reageren op de oproep van de vakbonden zou de bazen en regeringen nog meer aanmoedigen om alle werkers aan te vallen: “zij reageren niet: we hebben vrij spel!”, zullen ze zeggen.

De situatie is veel erger geworden. Overal neemt de ongerustheid toe over de stijgende prijzen en de verslechterende arbeidsomstandigheden, of je nu in de distributie, de horeca of de industrie werkt. Acties zoals die van de werksters bij Lidl en vervolgens bij Aldi en Carrefour-Market moeten worden veralgemeend tot alle sectoren. En ook tegen de bedreigingen op de niet-gevaccineerde gezondheidswerkers die bedreigd worden hun baan en hun loon te verliezen.

De gemeenschappelijke behoeften en belangen van de werkers moeten op straat worden gehoord, wij moeten in alle sectoren van de privé en de openbare sector aanwezig zijn en zo talrijk mogelijk zijn, door collega’s en vrienden mee te slepen!