Oorlog in Oekraïne:de escalatie gaat door

Op een moment dat de Verenigde Staten net een hulppakket van 61 miljard euro voor Oekraïne hebben vrijgegeven, bevestigde Macron begin mei opnieuw dat het sturen van Westerse troepen naar Oekraïne niet moet worden uitgesloten. Dit keer specificeerde hij dat de vraag zou rijzen als Rusland “door de Oekraïense frontlinies zou breken, als er een Oekraïens verzoek zou zijn”.

Op 3 mei was het David Cameron, voormalig premier en huidig hoofd van de Britse diplomatie, die verklaarde dat “Oekraïne het recht heeft om Russisch grondgebied aan te vallen met Britse wapens”, kort nadat het Verenigd Koninkrijk had aangekondigd dat het zijn hulp aan Oekraïne zou verhogen tot 3,5 miljard euro per jaar. Zoals alle Westerse “hulp” aan andere landen is deze steun met bedoeling, aangezien het VK tegelijkertijd onderhandelt over een “honderdjarig” handels- en militair partnerschap met Oekraïne…

Dit is de eerste keer dat een NAVO-land Oekraïne publiekelijk heeft aangemoedigd om Rusland aan te vallen. Poetin reageerde snel: op 9 mei, tijdens de ceremonie ter ere van de overwinning van Rusland op de nazi’s, kondigde hij zijn voornemen aan om Britse militaire doelen “en verder” aan te vallen als Kiev Britse wapens tegen Rusland zou gebruiken.

Hij kondigde ook aan dat Russische soldaten getraind zouden worden in het gebruik van “niet-strategische” kernwapens die, hoewel ze niet de krachtigste kernbommen zijn, dezelfde kracht hebben als de atoombommen die de Verenigde Staten op Japan wierpen en waarbij ongeveer 200.000 mensen omkwamen…

Sinds het begin van de oorlog wordt er constant aan opbod gedaan tussen de NAVO en Rusland. Eén voor één hebben de Westerse landen de verschillende limieten overschreden die ze zichzelf beweerden te stellen, zoals het sturen van pantservoertuigen, langeafstandsraketten, gevechtsvliegtuigen, etc. De escalatie gaat door en de volgende stappen doen vrezen dat de oorlog verder zal reiken dan Oekraïne alleen. Om hun winsten en hun heerschappij over de wereld te verdedigen, zijn de kapitalisten al in staat geweest om de hele planeet te betrekken in twee barbaarse wereldoorlogen… maar die kunnen ook, te midden van ruïnes en lijken, revoluties laten ontstaan om de gruwel te stoppen!