De Justitie beschermt de moordenaars van Sanda Dia

Youtuber Acid wordt vervolgd voor het delen van namen van de moordenaars van Sanda Dia. Sanda Dia, de zoon van een werker, werd gedood tijdens de ontgroening van de studentenkring Reuzegom in 2018. Na een reeks handelingen die samen neerkwamen op marteling, stierf hij in het ziekenhuis.

Vier jaar na de feiten zijn zijn moordenaars vrijgesproken of veroordeeld tot een paar honderd uur werkstraf. Bovendien wordt er niets opgenomen in hun strafregister en mogen noch de media noch de rechtbanken hun namen publiceren – wat wel de norm is in andere zaken.

Om te begrijpen hoe zo’n vonnis tot stand heeft kunnen komen, moet je de CV’s van deze studentcriminelen lezen, evenals die van hun gegoede families. Onder hen bevinden zich de zonen van rechters en directeuren van bedrijven. Allemaal leden van de bourgeoisie die, om opgeleid te worden om deze maatschappij te leiden, ook moet oefenen in overheersing en geweld te gebruiken.

Geconfronteerd met dit onrecht onthulde de youtuber Acid hun namen in een video. En daarom wordt hij vervolgd. Er staat hem tot twee jaar gevangenisstraf te wachten… veel meer dan voor de moordenaars van Sanda Dia.