Ford: ze zijn geboren leugenaars

image_pdfimage_print

Werkers in de productie-fabriek van Ford in Saarlouis, Duitsland, hebben net vernomen dat de directie van het bedrijf de vestiging in Valencia, Spanje, heeft gekozen voor de productie van een nieuw elektrisch model. De 4.600 arbeiders op de site en duizenden toeleveranciers vragen zich af wat er met hen zal gebeuren.

De vakbonden waren echter overeengekomen 2.500 banen te schrappen om « winstgevender » te zijn dan de vestiging in Valencia. De vakbonden hadden de werkers gezegd dat de aanzienlijke steun voor elektrische mobiliteit die de Duitse regering bereid is aan de auto-industrie te verlenen, de balans in het voordeel van Saarlouis zou doen doorslaan…

Men kan de bazen niet vertrouwen… niet meer dan de syndicale leidingen die de bazen geloven!