Succesvolle demonstratie voor De Zorg in Actie / La Santé en Lutte

image_pdfimage_print

Ongeveer 2000 betogers verzamelden zich op 25 mei in Brussel op oproep van het collectief La Santé en Lutte / De Zorg in Actie.

De demonstratie bracht veel jonge werkers bijeen, niet alleen uit de gezondheidssector, maar ook uit het onderwijs, de cultuur en andere sectoren, alsook activisten van verschillende verenigingen (huurders, vrouwen, migranten zonder papieren…) en van extreem links.

Met talrijke affiches en borden beperkten de betogers zich niet tot het aanklagen van het feit dat er in anderhalf jaar pandemie niets is gedaan voor het ziekenhuispersoneel. Zij wilden dit kapitalistisch systeem aan de kaak stellen, waarin winst voor gezondheid gaat.

Het is een groot succes voor een initiatief van enkele tientallen activisten dat het vakbondsapparaat weigerde te steunen, als het er al niet ronduit tegen ageerde.