ACV Burnsen-arbeiders in Seneffe staken voor solidariteit en waardigheid!

image_pdfimage_print

Op vrijdag 4 juni hebben de 70 werkers van het bedrijf ACV Burnsen besloten in staking te gaan om te protesteren tegen het ontslag van één van hen. Deze werker is niet gekomen op de convocatie van de directrice van de HR om 8 uur ‘s morgens, terwijl hij de vorige dag om 21 uur zijn dag had beëindigd en dat hij rusttijd had. 

Maar de werkers hekelen ook de methoden van de nieuwe directie, die haar doelstellingen probeert op te leggen door middel van intimidatie. Zij wil alleen beslissen over de dagen van de betaalde vakanties om een roulerende aanwezigheid van werkers tijdens de zomermaanden op te leggen. Geconfronteerd met het verzet van de werkers, oefent ze druk en het werk van de nieuwe HRD bestaat uit het opeenstapelen van denigrerende opmerkingen, aanmaningen en bedreigingen aan het adres van de werkers.

De werkers van ACV Burnsen weten ook dat het beleid van de bazen erop gericht is voorwendselen te vinden om oudere werkers te ontslaan en te vervangen door jongere en vooral lager betaalde werkers!

Deze arbeiders zijn verontwaardigd over het ontslag van hun kameraad, maar zij zijn er trots op dat zij collectief op de baas hebben gereageerd.