Extreemrechts: een ernstige bedreiging voor de werkers!

image_pdfimage_print

Al maandenlang is viroloog Marc Van Ranst het mikpunt van haatberichten en bedreigingen van extreemrechts, met name vanwege zijn stellingname tegen racisme en xenofobie. Jürgen Conings, een schietinstructeur van het leger met openlijke sympathieën voor fascistische groeperingen, bereidde zich uiteindelijk tot actie voor en koos als doelwitten de viroloog en een moskee.

En deze extreemrechtse activist kan rekenen op duizenden berichten van sympathie op sociale netwerken, zogenaamd omdat hij « zijn land diende ».

Maar wat is het Belgische leger gaan doen in Kosovo, in Bosnië, in Libanon, in Afghanistan waar het op missie was? Terrorisme bestrijden? Helemaal niet. Het uiteenvallen van Joegoslavië door de imperialistische landen aan het einde van de jaren ’90 heeft bijgedragen tot de radicalisering van het islamisme in de wereld! 

Wat de beroepsmoordenaars betreft, die in deze conflicten worden opgeleid om de belangen van de kapitalisten te verdedigen, sommigen worden dolle honden waar zelfs hun meesters de controle over verliezen.  Maar het zijn zulke potentiële moordenaars die tegen de arbeiders kunnen worden geleid op de dag dat zij zich verdedigen tegen de aanvallen van de bazen.