Gastarbeiders in Vlaanderen: schandalige uitzetting uit hun sociale woningen

Tientallen gezinnen van gepensioneerde gastarbeiders die recht hadden op sociale woningen in Vlaanderen, zijn uit hun woning gezet en zijn veroordeeld tot het terugbetalen van duizenden, zelfs tienduizenden euro’s aan “onterechte kortingen” op hun sociale huur.

Dit is het gevolg van de wetswijziging door de N-VA-regeringen sinds 2017. Mensen die zelfs van een klein deel van het huis van een overleden familielid erven, worden sindsdien als eigenaars beschouwd.

De Vlaamse regering heeft een budget van 5 miljoen euro gecreëerd om de 90 huisvestingsmaatschappijen in Vlaanderen aan te moedigen systematisch onderzoek te doen naar “buitenlandse bezittingen” van sociale huurders. Deze onderzoeken betreffen bijna uitsluitend Turkse of Marokkaanse immigranten.

Een voormalige Turkse mijnwerker werd uitgewezen en veroordeeld tot het terugbetalen van 10.000 euro nadat een consultant zijn aandeel in de ruïne van zijn vaders huis in Anatolië op 285 euro had geraamd!

Deze enscenering van een jacht op zogenaamde fraudeurs is grotendeels afgekeken van het Vlaams Blok-programma uit de jaren negentig. Het is walgelijk, demagogisch en zal het probleem van het ontbreken van 150.000 of meer woningen niet oplossen.