Tunesië: protesten tegen Italiaans afval

image_pdfimage_print

Op donderdag 1 april werd voor de Italiaanse ambassade in Tunis gedemonstreerd om de teruggave aan Italië te eisen van 282 containers met huishoudelijk afval die afgelopen zomer door de douane in de haven van Sousse waren ontdekt. De demonstranten hekelden deze illegale invoer, die des te schandaliger is gezien de Tunesische infrastructuur niet toelaat dat het land zijn eigen afval verwerkt.

Het was een Tunesisch bedrijf dat de containers invoerde, die werden aangeboden als plastic afval voor recycling. Zesentwintig personen worden vervolgd, onder wie douanebeambten en voormalig minister van Milieu Mustapha Aroui. De Italiaanse overheid heeft het exporterend bedrijf slechts « gesommeerd » om haar containers terug te halen.

Stinkt geld niet? Misschien toch een beetje…