De strijd tegen coronavirus moet voor de winst komen

image_pdfimage_print

Bij Makro in Lodelinsart (Charleroi) hebben de werkers werkonderbrekingen moeten doen om de vermindering van het aantal klanten op te leggen. De federatie van handel en diensten had wel een beperking gegeven voor het aantal klanten per vierkante meters om de verspreiding van de coronavirus te beperken. Maar de directie had de oppervlakte van de parkings en van de magazijnen mee berekend! Dus was het resultaat 550 mensen. 

Tegenover deze totale minachting voor hun eigen gezondheid en voor de volksgezondheid hebben de werkers hun verantwoordelijkheden genomen door het werk te stoppen. De directie heeft dan een nieuwe berekening gemaakt die de cijfers sterk verlaagd: nu gaat het over 300 mensen. 

Men kan niet rekenen op de bazen en hun dienaars in de hiërarchie om de gezondheid te garanderen: in plaats van hersenen hebben ze een kassa.