Tot ‘t merg wordt d’arme uitgezogen (Woorden van de Internationale)

image_pdfimage_print

ABVV-voorzitter Thierry Bodson waarschuwt dat werkers die langdurig werkloos zijn geweest, in 2021 belastingen zullen moeten betalen die niet op hun werkloosheidsuitkering in mindering zijn gebracht. De vakbond schat dat dit bedrag kan oplopen tot 1.500 euro per werker!

Ja, terwijl de grote bedrijven de uitkering van dividenden aankondigen, die gemaakt zijn uit het zweet van de werkers en ook door de belastingverlagingen waarvan de bazen profiteren, worden de werkers aan de andere kant belast, zelfs op hun werkloosheidsuitkering! Werkloosheidsuitkering die zij hebben gefinancierd met de sociale bijdragen die op hun loon zijn ingehouden …

Het zijn echter de werkers die alle rijkdom hebben gecreëerd en zelfs vóór het betalen van belastingen zijn zij al bestolen, want de bazen hebben een groot deel van deze rijkdom in de vorm van winst in eigen zak gestoken.

Dit is niet de crisis van de werkers, het is de crisis van het kapitalisme! Aan de kapitalisten om te betalen!