Wegwerpbare werkers?

image_pdfimage_print

Bij Volvo Trucks Gent zouden de contracten van 290 interim-arbeiders op 12 juli stoppen en zouden ze niet vernieuwd worden. Volgens de directie zou de verkoop dalen.

Misschien, maar niet de winsten van Volvo die in 2018 een recordjaar heeft gekend… onder anderen dankzij het werk van de interim-arbeiders ! Met een netto winst van 3,85 miljard euro heeft de groep meer dan genoeg om de lonen te betalen ook als er minder werk is.

Gezien de steeds meer voorspelbare economische vertraging, gaat dat waarschijnlijk niet de laatste aankondiging van dat soort zijn. Om een nog grotere werkloosheid te vermijden hebben de werkers er alle belang bij nu direct deze logica te weigeren. De aandeelhouders moeten maar zelf de “marktrisico’s” dragen. Dat is hun economische systeem, niet dat van de werkers!