Werkonderbreking bij Aviapartner

image_pdfimage_print

Bagageafhandelaars bij Aviapartner in Zaventem zijn op vrijdag 2 juni drie uur in staking gegaan om te protesteren tegen de werkdruk. 

Sinds 2015 zijn er jaarlijks stakingen in dit bedrijf, waar werkers dagelijks hun arbeidsomstandigheden en banen moeten verdedigen. Ongevallen, soms veroorzaakt door defecte apparatuur, komen vaak voor. De directie is voortdurend bezig het personeelsbestand zo strak mogelijk af te stemmen. Er heerst een constant tekort aan personeel terwijl er veel werkers tijdelijke opdrachten krijgen. De werkdruk is zwaar: soms moeten de bagageafhandelaars twee vliegtuigen tegelijk uitladen!

Aviapartner verleent de dienst voor bijna de helft van de vluchten van de luchthaven. Dergelijke levens- en arbeidsomstandigheden hebben slechts één oorzaak: het winstbejag van de luchtvaartmaatschappijen en de grote privé-aandeelhouders van Brussels Airport.