CatCH: het geld voor de bazen, en een rookgordijn voor de werkers

4 werkgroepen met bazen, deskundigen, economisten en consultanten met allemaal vette lonen zijn nodig geweest om het plan CatCH te bedenken dat zogezegd de industriële toekomst van Caterpillar na het vertrek van het bedrijf zal verzekeren.

Veel volk om een plan te maken dat eruit bestaat een maximum overheidsgeld te mobiliseren om Charleroi te veranderen in een industriegebied voor sterk ontwikkelde technologie. Nou ja… als het Waalse gewest het geld (in de zakken van de werkers) vindt, als de bazen zich willen laten overtuigen door cadeaus, als hun wondertechnologie die ze binnen 10 jaar plannen te ontwikkelen een markt werkelijk vinden… om te zwijgen over het feit dat Caterpillar de vestiging niet lijkt te willen opgeven zonder betaling…

In dat allemaal dient de nood van de werkers die met de werkloosheid moeten kampen, alleen als voorwendsel om het patronaat nieuwe cadeaus te geven.

Met de stijging van de werkloosheid aan de ene kant en de stijging van de winsten aan de andere, leidt de kapitalistische wereld ons naar de ramp.