Anti-boerkini wetten: een gevaarlijke demagogie

De besluiten die de boerkini verbieden op sommige stranden in Frankrijk worden ook in België besproken. Théo Francken, N-VA, verklaart voor het verbod op de boerkini te zijn want hij is « tegen alle elementen die vrouwen onderwerpen » en Christophe Cordier, woordvoerder van de Franstalige liberalen vindt dat « boerkini een symbool is van identitaire uitsluiting en onderwerping van de vrouw. Het dragen van een boerkini is negatief voor het samen leven ».

Een echte bende van hypocrieten! Wat hebben hun partijen gedaan om voor de rechten van de vrouwen effectief te strijden? Tegen hun steeds grotere precariteit, tegen het deeltijds werken, de werkloosheid, het tekort aan plaatsen in crèches?! Is dat het, « samen leven »?!

De religieuze sluier en de absurde versie van de boerkini vertonen zeker reactionaire vooroordelen tegen de vrouwen. Maar door de boerkini te gebruiken als schrikbeeld om hun onmacht tegen het terrorisme te verbergen en om de aandacht af te leiden van de crisis en de werkloosheid, vergroten de Belgische en Franse politici met opzet de kloof tussen de gemeenschappen, en het zijn de werkers die de gevolgen hiervan zullen betalen.