Gruwelijke aanslagen

Bommen laten ontploffen in een luchthaven en in de metro om zoveel mensen mogelijk te doden, zonder enig onderscheid, is walgelijk. We uiten onze emotie en al onze solidariteit met de slachtoffers en hun naasten.

Diegene die deze aanslagen hebben gepleegd die door de Islamitische Staat worden opgeëist, zijn vijanden voor alle werkers. Hun geweld, zoals in Syrië of Irak, probeert door de terreur bevolkingen te onderwerpen, vrouwen in slaven te veranderen en al diegenen die niet zoals zij denken uit de weg te ruimen.

De gruwelijkheid van de aanslagen in Brussel, zoals in Parijs, versterkt de Staten die de daders beweren te bestrijden. In Frankrijk heeft de macht de noodtoestand ingevoerd en in Frankrijk zoals in België zijn de politiemaatregelen vermenigvuldigd. Deze aanslagen versterken de extreemrechts en de toespraken vol haat tegenover de moslims en de mensen uit andere afkomst, en de eis van een sterkere Staat.

We delen volledig de emotie van de bevolking, en in het bijzonder van alle naasten van de slachtoffers van deze aanslagen. Maar we hebben geen solidariteit met de Belgische Staat en zijn politieke leiders. Het zijn zij die voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor de oorlogen die het Midden-Oosten in brand zetten, oorlogen waarvan we hier een bloedige echo net hebben gekregen.

We zullen onze strijd voortzetten voor een wereld zonder obscurantisme, ongelijkheid en imperialistische overheersing.