Banen zijn het kind van de rekening

Müller, de nieuwe CEO van de Volkswagen groep, kondigt aan strenger te willen optreden in de politiek van “besparen op onnodige kosten”. Hij wil vanaf 2016 de productiviteit met 10% zien stijgen. Hij gaat nochtans door met het ontkennen van de geruchten die in Duitsland groter worden over de mogelijke schrapping van 10 000 banen. Geen enkele werker met een vast contract van VW moet voor zijn baan vrezen, beweert hij.

Niet zeker dat men hem moet geloven, want de voorbeelden zijn talrijk van ontslagplannen die tot de laatste dag worden ontkend door de CEO’s van de grote groepen. En zijn woorden zijn helemaal niet geruststellend voor de 7 000 tijdelijke krachten die op de verschillende vestigingen van VW werken. Duizenden onder hen zijn de jongste maanden al “afgedankt”.

Ja, de aandeelhouders en de leiders van de groep bereiden zich voor om de werkers te doen betalen voor een crisis waar ze helemaal niet verantwoordelijk voor zijn. Er is geen enkel reden om “gerustgesteld” te worden, men moet zich voorbereiden om ons te verdedigen!