Audi: banen gezekerd?

Ons geruststellen of ons in slaap sussen?

De hoofddélégués hebben aan de pers aangekondigd dat de productie van de elektrische Q6 in Brussel zou verzekerd worden en de werkgelegenheid gered. Info die door alle media werd overgenomen als een bevestigde info.

De stilte van de directies van Audi en van de moedermaatschappij VW is een oorverdovende boodschap: het zijn niet de vakbonden, maar de aandeelhouders die zullen beslissen, wanneer ze willen, wat ze willen en zonder zich bij niemand te verontschuldigen, ook al het bestaan van duizenden mensen in het geding zijn.

Men moet niet vergeten van de délégués van Ford Genk deden nog dergelijke verklaringen enkele weken voor de aankondiging van de sluiting…

Men moet optimistisch noch pessimistisch zijn, onze toekomst hangt meer af van de strijd die men zal voeren voor onze banen en lonen dan van nog niet gemaakte beloftes van de directie!

Zijn baan behouden, maar op welke voorwaarden?

En als de Q6 hier zou worden gemaakt, zou het dan op welke voorwaarden zijn? Mondje dicht van al diegenen die de « communicatie » van het bedrijf op zich nemen. De beslissing van de leiders van Audi om hier een nieuw model te bouwen betekent nochtans niet dat alle banen zullen behouden worden, dat de arbeidsomstandigheden dezelfde zullen blijven of dat de tijdelijke krachten zullen mogen blijven en een contract zullen krijgen. Men moet maar aan de aankomst van de Audi A1 terugdenken die onder anderen 3 uren extra werk voor hetzelfde loon betekende… En voor ons is het loon dat telt en geld kunnen verdienen zonder zijn gezondheid kapot te maken…

Dan ja, men wil graag de Q6 bouwen, maar niet op om het even welke voorwaarden!