Grote bazen en regering voeren hun klassenstrijd, de werkers moeten hun eigen leiden!

Nauwelijks één week na de betoging in Brussel waar de vakbonden 100 000 mensen samen hebben bijeengebracht, kondigen patronaat en vakbond een “akkoord” aan. Akkoord over wat? De langdurig zieken zullen hun uitkeringen dreigen te verliezen als ze de re-integratie die hen voorgesteld wordt niet aanvaarden; de verzekeraars en bankiers zullen voortaan de rente op het aanvullend pensioen mogen verlagen; en deeltijdwerkers zullen verplicht worden een tweede halftijds job te zoeken op straffe van hun aanvullende werkloosheidsuitkering te verliezen.

De werkers moeten niets verwachten van de “sociale overleg”, tenzij een achteruitgang van hun levenstandaard! In de crisis redden de bazen hun winsten door banen te vernietigen en lonen te verlagen. Werkers kunnen zich maar verdedigen door van de winsten te nemen om zichzelf te redden. Het is hun winsten OF onze levens.

De syndicale directies die trachten de werkers voor de gek te houden met de sociale overleg, zijn medeplichtig van deze patronale aanval!