Uitbuiting onder de bommen

image_pdfimage_print

VW heeft verschillende vestigingen in Duitsland tijdelijk moeten sluiten wegens een onderbreking van de levering van in Oekraïne geproduceerde kabelbomen.

Sinds vorige week heeft Leoni, dat 7.000 werkers in Oekraïne en 2.000 in Rusland in dienst heeft, de productie in de fabriek in de buurt van Lviv hervat, met een productie van 40%, die dankzij een nachtploeg zou moeten stijgen tot 70%, aldus de woordvoerder.

Miljoenen vluchtelingen zijn door deze stad getrokken op weg naar Polen, bommen vielen dit weekend opnieuw op een industriegebied van de stad… maar te midden van de chaos en het menselijk leed veroorzaakt door de oorlog, zullen duizenden arbeiders hun nachten doorbrengen met het produceren van kabelbomen voor de auto-industrie.

Dit is het ware gezicht van het kapitalisme: uitbuiting en barbaarsheid.