Het ziekenhuis André Renard in Herstal (Luik) in burnout

image_pdfimage_print

Op vrijdag 10 december heeft de directie van de André Renard-kliniek in Herstal (Solidaris-netwerk) besloten de spoedafdeling voor enkele dagen te sluiten. Volgens de directeur was dit gewoon om het personeel, dat steeds meer in het weekend werkt om het tekort aan personeel te compenseren, wat adem te geven. 

Het antwoord van minister Vandenbroucke van Volksgezondheid: de gezondheidsinspectie werd gestuurd om de heropening van de spoedafdeling van het ziekenhuis te bevelen, op straffe van strafsancties tegen de algemene directie, de medische directie, de verpleegkundige directie en de hoofdverpleegster van de spoedafdeling, die zelfs tot gevangenisstraffen kunnen gaan.

Het ziekenhuis heeft de spoed moeten heropenen, maar is genoodzaakt andere bedden te sluiten en dus zorg te weigeren.

Het ziekenhuispersoneel heeft weer eens gezien wat het van de regering kan verwachten: niets!