Magnesium tekort?

image_pdfimage_print

Na de tekorten aan halfgeleiders is er nu een groeiend tekort aan magnesium, dat nodig is voor de vervaardiging van aluminiumplaten, voor laswerkzaamheden en voor vele andere toepassingen in de automobielsector.

In China worden magnesiumfabrieken stilgelegd wegens een tekort aan elektriciteit, dat wordt veroorzaakt door een tekort aan steenkool, dat op zijn beurt wordt veroorzaakt door een gebrek aan investeringen aan de ene kant, en door de handelsoorlog aan de andere kant, aangezien Australië China’s grootste leverancier van steenkool is.

Nu Australië zich in hoog tempo tegen China bewapent en een pact met de Verenigde Staten in die zin heeft gesloten, worden de betrekkingen steeds meer gespannen.

De wereld is ziek, maar niet door een simpel magnesiumtekort. Het is een acute crisis van het kapitalisme: handelsconflicten zorgen voor chaos en nieuwe oorlogen dreigen. Als wij niet opnieuw de prijs van de kapitalistische barbaarsheid willen betalen, moeten wij ons voorbereiden om de mensheid ervan te bevrijden!