Geen enkel vertrouwen in deze regeringen!

image_pdfimage_print

De werkers uit de gezondheidssector hebben gelijk om geen vertrouwen te hebben in deze leiders die boven beslissen, want we weten wat de bazen en regeringen doen! Nu is het een klimaat van nationale eenheid waar « heel het land achter het personeel in de ziekenhuizen staat ». En het zorgpersoneel wordt vandaag als « frontsoldaten » beschreven. Maar dat allemaal is puur bedrog. Het zal zoals in alle oorlogen zijn: soldaten die aan het front creperen, en achteraan zij die zich veilig en warm houden, die blijven winst op te stapelen, ook in tijden van oorlog, wanneer men lijken moet overspringen.

Dit is omdat ze ten dienste van de kapitalisten staan dat de regeringen altijd klaar staan om miljarden te vinden om de winsten van de grote bedrijven en van de banken te steunen. In hun systeem zijn de geneesmiddelen een middel om winst te maken. En zo gaat het ook voor de ziekenhuizen. 

De regering geeft 1 miljard aan de ziekenhuizen om het hoofd te bieden aan de noodtoestand? Maar wie gaat hiervan profiteren? Het zorgpersoneel of de traders in medisch materiaal? Eigenlijk stelt de huidige sanitaire crisis de vraag van de controle over de begroting voor gezondheid en ziekenhuizen, alsook die van de middelen om geneesmiddelen en medische apparaten te produceren.

Om te garanderen dat de gezondheid en het welzijn van allemaal echt in rekening wordt gehouden, zijn het de werkers en niet de kapitalisten die collectief moeten beslissen hoe de economie moet werken. Want het is op de werkers dat de hele werking van de economie berust, in alle sectoren. En dit is nog beter te zien in deze tijd van sanitaire crisis: de voorziening van de winkels, het ophalen van de vuilnis en het schoonmaken van de straten, en natuurlijk het behoud van de kerncentrales, het verkeer van de treinen en bussen, hun regelmatige ontsmetting, enz.

Ja, de werkers zijn verplicht om tegen twee ernstige ziektes tegelijk te strijden: de coronavirus en de kapitaalvirus! 

Tegen de eerste moet men vermijden om samen te zitten, en tegen de tweede moet men zich voorbereiden om de leiding van de maatschappij uit de handen van de kapitalisten te rukken. Want het wordt echt tijd om de mensheid te ontdoen van de dodelijke ziekte van het kapitalisme!