Brandstichters

image_pdfimage_print

In de nacht van 10 op 11 november is een gebouw in Bilzen dat bestemd was voor het opvangen van vluchtelingen, in brand gestoken.  Gelukkig was het gebouw nog niet bezet.

Alle partijen, Vlaams Belang en N-VA inbegrepen, hebben de misdaad veroordeeld. Door de vluchtelingen constant als een bedreiging aan te wijzen, door toespraken te houden terwijl tienduizenden mensen in de Middellandse zee sterven, hebben ze nochtans een sfeer gecreëerd om zulke daden mogelijk te maken.   Met hun collega’s uit de andere regeringspartijen delen ze het werk: de werkers doen opdraaien voor de gevolgen van de kapitalistische crisis door hen tegen elkaar op te zetten.

Tegen deze beroepsmanipulatoren van de verdeling moet men het revolutionaire programma van de arbeidersklasse opstellen: proletariërs aller landen, verenigt u. Want hier of daar hebben we er allemaal belang in een einde te maken aan een systeem dat oorlogen en werkloosheid zaait!