Italië: de « democratie » volgens de bourgeois politici

image_pdfimage_print

Een paar dagen nadat Salvini, xenofobische leider van de Lega, de val heeft veroorzaakt van de coalitie tussen zijn extreemrechtse partij en de Vijfsterrenbeweging, is een akkoord getekend tussen de M5S en de Democratische partij van Matteo Renzi. Deze twee partijen scholden nochtans elkaar uit.

Zoals overal hebben de Italiaanse politici de mond vol « democratie ». Maar deze keer doen ze alles om nieuwe verkiezingen te vermijden. En op deze manier vergroten ze de afkeer van de gewone mensen nog meer. Afkeer die Salvini, demagoog eerste klasse, gaat schaamteloos blijven gebruiken.

De werkers uit Italië hebben alle redenen om Salvini, zijn racistische ideeën en politiek te verwerpen want die zaait haat tussen uitgebuitenen. Maar ze hoeven ook niets te verwachten van de andere bourgeois politici.