Neen aan de criminalisering van militanten!

image_pdfimage_print

Het hof van beroep van Antwerpen heeft de veroordeling van de voorzitter van het Antwerpse ABVV Bruno Verlaeckt bevestigd. Hij wordt veroordeeld, zonder toepassing van de straf, voor « kwaadwillig belemmeren van het verkeer », dwz een stakingspiket in de haven van Antwerpen in 2016.

Het gaat niet over justitie, wel over politiek. Een politiek van intimidatie tegen al diegenen die tijdens een staking een vrachtwagen zouden willen weerhouden binnen een fabriek te rijden.

Ja, het patronaat kan op zijn justitie rekenen, op zijn rechters en zijn wetten om zijn belangen te verdedigen, ook als het gaat over militanten aan te vallen. De werkers kunnen alleen op hun strijd rekenen. Talrijk en vastbesloten zullen ze sterker zijn dan de wetten!