Skeyes: de kracht van de werkers is de staking!

image_pdfimage_print

Ondanks de druk en de bedreigingen met dwangsommen voor Skeyes hebben de luchtverkeersleiders donderdagochtend opnieuw gestaakt, wat de annulering van tientallen vluchten heeft veroorzaakt. Samen met een heleboel commentaar vol minachting en allerlei bedreigingen van politici en journalisten die de luchtverkeersleiders voor bevoorrechten uitmaken.

De onderbemanning waaraan de luchtverkeers­leiders het hoofd moeten bieden door constant over te werken, is het gevolg van de bezuinigingspolitiek die het niet-vervangen van de vertrekken voorziet. Een politiek die in al de overheidsdienst toegepast wordt, van het federaal tot in de gemeenten en in overheidsbedrijven zoals de NMBS. De luchtverkeersleiders hebben gelijk om zich te verdedigen. Nog veel andere werkers zullen nodig zijn om een krachtsverhouding te creëren ten voordeel van de werkende klasse.