Noordstation: een stinkende politiek

Download PDF

De migranten die in het Noordstation scholen in onmenselijke omstandigheden zijn ontruimd, dwz dat ze in centra voor daklozen geplaatst zijn en verplicht worden om een asielprocedure te starten die ze zeer waarschijnlijk zullen verliezen of om naar het land die ze ontvlucht zijn terug te worden gestuurd.

Deze ontruiming gebeurt nadat De Lijn en de MIVB de bushalte onder het Noordstation hadden verlaten. Gezien er geen sanitaire voorzieningen waren, was de plaats inderdaad alles behalve gastvrij.

Dit zou maar geen probleem zijn om deze vluchtelingen van de oorlogen en van de ellende op te vangen in omstandigheden die een rijk land als België waard zijn. Vrijwilligers hebben het opnieuw laten zien door de plaats schoon te maken en in enkele dagen oplossingen te vinden voor het opvangen.

Maar de regering heeft de toestand liever weg laten rotten, in alle betekenissen van het woord. Francken eerst, De Block vandaag, willen doen geloven dat elk teken van mensheid tegenover deze jongeren die trachten Engeland te bereiken, een « invasie » met zich zou meebrengen.

De migranten zijn het probleem niet, wel het kapitalistische systeem dat werkloosheid, ellende en oorlogen in alle hoeken van de wereld veroorzaakt!