Syrië: Neen tegen de imperialistische interventies in het Midden-Oosten!

In de nacht van 13 april hebben de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk bommen geworpen op Syrië onder het mom dat Bashar al-Assad chemische wapens had gebruikt tegen zijn bevolking.

Het cynisme van de imperialistische leiders kent geen grenzen! Hoe durven ze zo’n rechtvaardiging gebruiken? De oorlog in Syrië duurt al 7 jaar en zij hebben de bevolking laten sterven, afgeslacht door de troepen van het regime of door de jihadisten die van de steun van hun bondgenoten genieten.

Deze interventie heeft niets te maken met medelijden voor de Syrische bevolkingen. Maar de ineenstorting van de IS milities heeft een nieuwe toestand gemaakt die de Amerikaanse leiders helemaal niet tevreden stelt. Onder andere omdat hun Saoedische bondgenoten invloed verliezen in het gebied.

Door hun druk te versterken op het Syrische regime zouden de Amerikaanse leiders willen stellen dat er zonder hen geen enkele politieke regeling mogelijk is.

De plaatselijke bevolking is de eerste die deze oorlogstoestanden moet ondergaan, en dat verzwakt de dictator Bashar al-Assad in niets. Daarom moet het gedaan zijn met de bombardementen!