Gaza: wanneer de Israëlische Staat het terrorisme gebruikt

Het Israëlische leger schiet met scherp op Palestijnse betogers die naar de grens met Israël komen om tegen de diefstal van hun grond en tegen hun uitwijzing uit het gebied te protesteren. Er vallen tientallen doden, honderden gewonden, allemaal Palestijnen. Om zich te beschermen laten de betogers banden branden, gebruiken ze spiegeltjes om de Israëlische scherpschutters te proberen te verblinden. Aan de ene kant betogers die hun opsluiting en het blokkade aanklagen, aan de andere kant een Staat die hen met wapens probeert monddood te maken. Deze kapitalistische maatschappij stelt deze twee volkeren niet in staat om samen op dezelfde grond te leven. Er moet een einde komen aan het kapitalisme om een communistische maatschappij te bouwen. Alleen zo kan vrede onder de volkeren komen.