Over de staking van 10 oktober…

Terwijl de regering Michel zich voorbereidt om de aanval door te voeren tegen de werkers, roept de ACOD en de Franstalige CGSP tot de staking op voor 10 oktober bij de NMBS, Bpost, Proximus, en ook in de federale en regionale administraties. Het ACV, de Franstalige CSC en de andere centrales van het ABVV/FGTB weigeren tot nu toe samen te staken.

Zoals verwacht beschuldigen de ministers van regering Michel de ACOD-Spoor ervan de pendelaars te gijzelen voor politieke redenen, dwz de PS helpen die in de moeilijkheden zit.

Dit is een feit dat deze bewegingen worden van boven beslist door syndicale leiders die, voor velen, altijd al leden van de PS of van de SP.a zijn. Maar de redenen voor de ontevredenheid van de werkers uit de openbare diensten ontbreken niet. Overal moeten ze het hoofd bieden aan een verhoging van de werkdruk en ze vrezen voor hun toekomst net zoals de werkers uit de privé sector. Daarom hebben de werkers er alle belang bij deze oproep tot staking te gebruiken en ervan een stap te maken in de voorbereiding van de omvangrijke strijd die het mogelijk zal maken patronaat en regering terug te dringen!