Patronale justitie!

In Luik willen rechters 17 vakbondsmannen beschuldigen omdat ze in oktober 2015 deelgenomen hebben aan de blokkade van een autostrade. Ze beschuldigen hen met het overlijden van een patiënte van het ziekenhuis in Hermalle-sous-Argenteau. De chirurg die haar moest opereren zat vast in de file en zou te laat aangekomen zijn.  Dit is natuurlijk een drama voor deze patiënte en voor har gezin. Maar dit is vooral een voorwendsel om de vakbonden en de vrijheid om te betogen aan te vallen.

Anders zouden die rechters de besparingspolitiek in de ziekenhuizen en in de gezondheid aanklagen, die verantwoordelijk is voor de vele ziektes die in de ziekenhuizen verspreiden en voor de onvoldoende begeleiding van de zorgen. De onderbemanning in de ziekenhuizen waar er soms maar één verpleegster is voor tientallen patiënten en de hygiëne die niet meer correct verzekerd is wegens gebrek aan personeel, hoeveel mensen hebben er nutteloos aan geleden of zijn er zelfs aan overleden?

Maar de minister van gezondheid, Maggie De Block, kan rustig slapen.  Deze zogenoemde “justitie” wil alleen de rechten in twijfel trekken van zij die zich verdedigen tegen de onrechtvaardige en onverantwoordelijke politiek van de bazen en regeringen!